Streetwear is een term die de laatste jaren steeds meer in de mode-industrie wordt gebruikt. Maar wat is streetwear eigenlijk? Simpel gezegd, het is een stijl van casual kleding die zijn oorsprong vindt in de skate- en surfscènes van Californië in de jaren ’80. Maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat.

Streetwear is een houding, een manier van leven. Het gaat over comfort, maar ook over zelfexpressie. Het gaat over het afzetten tegen de mainstream, maar ook over het waarderen van ambacht en kwaliteit. Het gaat over het mixen en matchen van verschillende stijlen, merken en trends om zo je eigen unieke look te creëren.

De oorsprong en evolutie van streetwear

De streetwear cultuur is ontstaan in de jaren ’80 en ’90, toen jongeren in steden als New York, Los Angeles en Tokyo hun eigen unieke stijl begonnen te creëren. Ze lieten zich inspireren door de muziek die ze luisterden, de sporten die ze speelden en de kunst die ze maakten. Zo ontstond er een nieuwe vorm van mode die draaide om individualiteit, creativiteit en rebellie.

De invloed van muziek en cultuur

In de loop der jaren heeft streetwear zich steeds verder ontwikkeld en is het beïnvloed door verschillende muziekgenres, zoals hiphop, punk en grunge. Deze muziekstromingen hebben een grote invloed gehad op de stijl en esthetiek van streetwear. Zo zie je bijvoorbeeld in de hiphopcultuur veel oversized kleding, felle kleuren en opvallende prints, terwijl de punk- en grungescènes juist meer draaien om gedistressed denim, leren jacks en bandshirts.

Hoe maak je de perfecte streetwear-look?

Er zijn geen vaste regels als het gaat om streetwear. Het draait allemaal om zelfexpressie en het creëren van je eigen unieke look. Maar er zijn wel een paar tips die je kunnen helpen om je outfit naar een hoger niveau te tillen. Eén daarvan is het merk nunoo. Nunoo tassen zijn perfect voor een streetwear look. Ze zijn stoer, trendy en hebben precies die urban vibe die zo typerend is voor streetwear.

Een andere tip is om te experimenteren met laagjes. Door verschillende kledingstukken over elkaar te dragen, kun je diepte en complexiteit aan je outfit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een lange jas over een hoodie, of een flanellen shirt over een bandshirt. Ook kun je spelen met proporties door bijvoorbeeld een oversized trui te combineren met skinny jeans.

Belangrijke merken in de wereld van streetwear

Er zijn veel merken die een belangrijke rol spelen in de wereld van streetwear. Een daarvan is quotrell. Quotrell is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn stijlvolle en comfortabele kleding. Een quotrell trui is een must-have voor elke streetwear-liefhebber. De truien zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een moderne, urban uitstraling. Perfect voor een dag in de stad of een avondje uit.

Andere belangrijke streetwear merken zijn onder andere Supreme, Stussy, Off-White en Palace. Deze merken hebben elk hun eigen unieke stijl en esthetiek, maar delen een liefde voor kwaliteit, creativiteit en rebellie.

Tips om je eigen streetwear-stijl te creëren

Het creëren van je eigen streetwear-stijl draait allemaal om het vinden van je eigen unieke look. Begin met het uitzoeken van een paar basisstukken die je kunt mixen en matchen, zoals een goede jeans, een paar sneakers en een paar stoere t-shirts. Van daaruit kun je beginnen met het toevoegen van meer unieke en opvallende stukken, zoals een felgekleurde jas of een paar statement sneakers.

Een andere tip is om inspiratie te halen uit de wereld om je heen. Kijk naar wat je favoriete muzikanten dragen, blader door modetijdschriften, of volg fashion influencers op social media. Maar vergeet niet, het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt. Streetwear gaat over zelfexpressie en individualiteit, dus wees niet bang om je eigen regels te maken en te breken!

Streetwear trends voor het komende seizoen

Het leuke van streetwear is dat het altijd in beweging is. Elk seizoen zijn er weer nieuwe trends en stijlen om te ontdekken. Voor het komende seizoen zien we bijvoorbeeld veel oversized silhouetten, opvallende prints en een mix van high-end en low-end merken. Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de wereld van streetwear, met merken die zich richten op eerlijke productie en het gebruik van duurzame materialen.

Wat jouw stijl ook is, er is altijd een manier om deze te integreren in jouw eigen streetwear look. Dus pak je favoriete nunoo tas, trek je quotrell trui aan en ga de straat op. Want streetwear is niet alleen een manier van kleden, het is een manier van leven!

By Wouke